Last minute Boedapest

Op zoek naar een last minute stedentrip naar een levendige stad? Boek dan een last minute Boedapest. Deze stad is met 1,7 miljoen inwoners uitgegroeid tot een metropool. Eén die zeker de moeite waard is om te bezoeken. De hoofdstad van Hongarije, bestaande uit de delen Boeda en Pest, biedt een gros aan bezienswaardigheden en een relaxte vibe. Ga je mee?
Betaalbaar stedentrippen
Hippe metropool op de Balkan
Ontdek de stadsdelen Boeda & Pest
Relaxen én feesten in een van de badhuizen

Haal alles uit een last minute in Boedapest

Boedapest is niet alleen de hoofdstad van Hongarije; met 1,7 miljoen inwoners is het ook nog eens de meest bruisende en veelzijdige stad die het Balkan-land biedt. Een last minute in Boedapest is de ideale mix van cultuur, hippe restaurants & bars én ontspanning. Want wist je dat de stad meer dan 100 badhuizen herbergt?

Een fijn gegeven: een last minute in Boedapest is niet alleen betaalbaar, maar betekent ook een korte reistijd, in slechts 2 uur vliegen sta je op Hongaarse bodem. Eenmaal aangekomen in de stad maak je al snel kennis met de rivier de Donau; deze splitst de stad in twee stadsdelen, elk met hun eigen karakter. En qua weer? Door het zee- en landklimaat kun je rekenen op warme zomers en koele winters.

Boeda versus Pest

Boedapest werd gevormd in 1873 door de stadsdelen Boeda en Óbuda (aan de westkant van de Donau) en Pest (aan de oostkant van de Donau) samen te voegen. Maar deze delen bestonden feitelijk al veel langer; de fundamenten werden door de Kelten al voor het jaar 0 gelegd. En later wisten de Romeinen hun stempel op zowel Boeda als Pest te drukken.

Toch verschillen de stadsdelen wel aanzienlijk, dat zal je merken tijdens een last minute in Boedapest. Boeda is het heuvelachtige deel van de stad, met de Gellértheuvel (ca. 235 meter hoog) als een van de letterlijke hoogtepunten. Je wordt hier getrakteerd op geweldige vergezichten en kunt de grote trots van de inwoners, de Burcht van Boeda, al vanaf daar spotten.

Pest is een stuk vlakker en tevens een stuk moderner en levendiger. Dit stadsdeel is haast een aaneenschakeling van gezellige restaurants en bars. En als je een hotel zoekt voor jouw last minute in Boedapest kom je hier waarschijnlijk ook terecht. Voor bezienswaardigheden kan je in beide delen terecht, maar Boeda wint het daarin wel nipt van Pest.

Must-sees tijdens een last minute in Boedapest

Om alles uit je last minute in Boedapest te kunnen halen hebben wij voor jou de hoogtepunten op een rij gezet. En we starten met – als je het ons vraagt – de meest bekende, de Kettingbrug. Deze prachtige brug verbindt Boeda met Pest. De bouw van de brug (officieel Széchenyi Lánchíd) duurde maar liefst 50 (!) jaar, maar het resultaat mag er wezen.

Voor een prachtig uitzicht over Pest én het bekende Parlementsgebouw ga je naar het Vissersbastion, dat op zichzelf al een pareltje is. En als je hier toch heen gaat tijdens een last minute in Boedapest combineer het dan met een bezoek aan de Matthiaskerk. Voor Sissi-fans is deze kerk een must-visit; het is de plek waar Sissi en Frans-Jozef in 1867 werden gekroond.

Bezoek ook het Heldenplein. Hier vind je o.a. het Milleniummonument dat gebouwd is ter ere van het 1.000-jarige bestaan van Hongarije. Op de top van het monument zijn de nationale symbolen van Hongarije geplaatst, de aartsengel Gabriël en de Stefanskroon. Achter het Heldenplein vind je stadspark, Városliget. Een fijne plek voor een middagje relaxen tijdens een last minute in Boedapest!

Last but not least¬ tippen we het grootste bouwwerk van Boeda, de Burcht van Boeda. Het historische kastelencomplex staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en diverse delen zijn onder leiding van een gids te bezoeken. Zo leer je meer over de geschiedenis van de stad!

Relax to the max!

Al in 1934 kreeg Boedapest de eretitel ‘Spa City’. En een wellnessoord is het altijd gebleven; de stad herbergt meer dan 100 badhuizen. De binnen- en buitenbaden en de warmwaterbronnen nodigen uit tot een middagje relaxen. En verrassend genoeg ook tot een feestje, want er worden heuse sparties (een afgeleide van spa & party) gehouden. Uniek om mee te maken tijdens een last minute in Boedapest!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Prima website, goede aanbiedingen

Prima website, duidelijk en makkelijk zoeken. Maar het belangrijkste altijd...

Lees verder