Vliegen vanaf Oostende

Woon je Zeeland of Noord-Brabant óf ben je gewoon geen fan van grote, chaotische luchthavens? Dan is vliegen vanaf Oostende ideaal! Minder lange wachtrijen, minder chaos, minder verdwalen... Zo kan je volledig ontspannen op vakantie vertrekken. Kijk snel of jouw droombestemming erbij zit!
Kleinschalig vliegveld in België
Tientallen verrassende bestemmingen
Goedkoop parkeren
Bereikbaar met openbaar vervoer

Vliegen vanaf Oostende

Dat we de Belgische luchthaven Oostende in ons aanbod hebben is goed nieuws voor iedereen die in Zuid-Nederland woont. Én voor iedereen die het niet erg vindt om een stukje te rijden voor een goedkopere vakantie. Als je wil vliegen vanaf Oostende heb je keuze uit tientallen (zon)bestemmingen. Kijk maar mee!

Voor we je vertellen waarom vliegen vanaf Oostende zo handig is en uit welke bestemmingen je kan kiezen, eerst een kleine introductie van de Belgische luchthaven. Het ligt net onder de stad Oostende, op een klein uur rijden van de Nederlandse grens. De opening was in 1923 en de officiële naam die werd gegeven is ‘Internationale Luchthaven Oostende-Brugge’. Het centrum van Brugge ligt namelijk zo’n 25 km verderop.

Waar kan je naartoe vliegen vanaf Oostende?

Dat het vliegveld van Oostende een van de kleinere van België is wil niet zeggen dat je amper keuze hebt als je gaat vliegen vanaf Oostende.

Zeker voor de Spanje-liefhebbers is er een gigantisch aanbod. Laten we beginnen bij de populairste opties; de eilanden Tenerife, Gran Canaria en Mallorca. Hier staan zon, zee & strand centraal maar ook qua cultuur, natuur en nachtleven kom je niets tekort. En er zijn nog veel meer Spaanse bestemmingen waar je naartoe kan vliegen vanaf Oostende. Wat dacht je bijvoorbeeld van Andalusië, de Costa Blanca of de Costa del Sol? De keuze is reuze!

Ben jij meer een Griekenland-fan? Dan wachten de populaire vakantie-eilanden Rhodos en Kreta je op. Beide eilanden zijn mega veelzijdig en bieden echt voor elke soort VakantieDiscounter wat wils.

Op zoek naar een andere toffe zonbestemming? Je kan naar Turkije vliegen vanaf Oostende! Hier wachten de fantastische familiehotels je al op. Ideaal voor een weekje (of langer) vol zon en waterpret. Ook voor koppels die even geen kids in de buurt willen zijn er genoeg opties; check zeker onze adults only vakanties vanaf Oostende!

De voordelen van vliegen vanaf Oostende

De luchthaven van Oostende is een stuk minder groot dan het welbekende Schiphol en de Brusselse luchthaven. Verwacht dus geen tientallen winkels en horeca-zaakjes. Maar laat die kleinschaligheid nu net het grote voordeel van vliegen vanaf Oostende zijn!

Minder lange wachtrijen, minder verdwalen, minder drukte, minder chaos... Vliegen vanaf Oostende staat gelijk aan een stressloze start van je vakantie.

Bereikbaarheid

Niet onbelangrijk; hoe zit het met de bereikbaarheid als je wil vliegen vanaf Oostende? De luchthaven is goed bereikbaar met de auto. De luchthaven ligt aan de snelweg E40. Vanaf Middelburg is het ca. 1,5 uur rijden, vanuit Breda doe je er iets meer dan 2 uur over.

En het parkeren? Wie gaat vliegen vanaf Oostende kan kiezen uit drie parkeerzones. Parking 1 is bedoeld voor korte termijn én biedt een aantal parkeerplaatsen voor mensen met beperkte mobiliteit. Op de twee andere parkeerplaatsen kan je je auto voor een langere periode kwijt. Laat je jezelf afzetten of ophalen? Dan kan je 15 minuten gratis parkeren op de kiss & fly-zone.

Met het openbaar vervoer kan ook, maar houd er rekening mee dat dit langer duurt. In de meeste gevallen pak je eerst de trein naar Antwerpen of Brussel en stap je daar over op de trein naar station Oostende. Daar vertrekt om de 10 minuten een bus die praktisch voor de deur van de luchthaven stopt. Zo hoeven vakantiegangers niet ver meer te sjouwen met bagage voor ze vliegen vanaf Oostende!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Perfect

Duidelijke informatie, zeer goede ervaring de laatste jaren en makelijke...

Lees verder