Zomervakantie Fuerteventura

Lanzarote, Gran Canaria en Tenerife zijn zo bekend, dat Fuerteventura soms aan het kortste eind trekt. Zonde, want het is het een-na-grootste Canarische eiland en het dunst bevolkt. Rust! Waar je nog meer op kunt rekenen tijdens een zomervakantie op Fuerteventura? Kilometerslange (kindvriendelijke) zandstranden, hotels die hier direct aan liggen, leuke badplaatsen en bijzondere uitzichtpunten. Ga op pad per auto en laat je verrassen!
Het op een na grootste & minst bevolkte Canarische eiland
Keuze uit levendige én rustige badplaatsen
Imposante zandduinen vs. gemoedelijke vissersdorpjes
Hét Canarische eiland voor watersporters

Haal alles uit een zomervakantie op Fuerteventura

Wil je in juli of augustus naar de Canarische Eilanden vliegen, maar pas je voor de drukte van Gran Canaria en Lanzarote? Ga voor een zomervakantie op Fuerteventura. Dit is het op een na grootste én het meest dunbevolkte eiland van de Canarische Eilanden. Minder mensen, net zoveel te zien!

Voor je overgaat tot het boeken van een zomervakantie naar Fuerteventura introduceren we het eiland graag nog even. Zo weet je wat je kunt verwachten, wat er te beleven valt en waar je kunt verblijven. Het eiland heeft een oppervlakte van 1.731 km² en wordt gedomineerd door een woestijnachtig landschap. Inclusief prachtige duinen bij Corralejo. Je kunt er daarnaast rekenen op leuke vissersdorpjes, een interessante voormalige hoofdstad en een prachtig natuurgebied. Dit eiland vraagt erom ontdekt te worden!

Waar verblijf je tijdens een zomervakantie op Fuerteventura?

Eén van de meest populaire badplaatsen is het noordelijk gelegen Corralejo. Wanneer je jouw zomervakantie op Fuerteventura hier doorbrengt, kun je rekenen op een kilometerslange zandstrand grenzend aan de eerdergenoemde zandduinen. Door de altijd aanwezige wind is het een populaire surfspot. Deze wind zorgt ook voor de nodige verkoeling in de warme zomermaanden. En dan herbergt de badplaats ook nog een gezellig centrum met restaurants en winkeltjes.

In het zuiden van Fuerteventura is Morro del Jable het populairste vakantieoord voor een zomervakantie op Fuerteventura. Je vindt er een prachtige strand, prominente vuurtoren en – onze favoriet – het gezellige centrum met talloze visrestaurants.

Andere opties voor een zomervakantie op Fuerteventura? Caleta de Fusta, Costa Calma en Esquinzo zijn ook geliefd onder onze vakantiegangers. Voor een flinke dosis rust ga je naar het noordelijk gelegen vissersdorpje El Cotillo.

Must-see’s & do’s op Fuerteventura

Door het huren van een auto kun je veel van het eiland zien in een korte tijd. De wegen zijn er namelijk goed begaanbaar en de bewegwijzering is duidelijk. Mocht je liever georganiseerd op pad gaan tijdens een zomervakantie op Fuerteventura, er worden ook tal van excursies aangeboden.

Niet te missen bezienswaardigheden zijn o.a. de voormalige hoofdstad Betancuria, uitzichtpunt Mirador de Morro Velosa, het vissersdorpje Ajuy, de weekmarkt in Lajares en Nationaal Park Jandía. Ook leuk: stap vanuit Corralejo op de boot richting Isla de Lobos, een prachtig onbewoond eiland voor de kust van Fuerteventura.

En dit is slechts een greep uit alle mogelijkheden. We beloven je dat je je niet zult vervelen tijdens een zomervakantie op Fuerteventura.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Altijd de goedkoopste prijs

Boek al vanaf het eerste moment bij vakantiediscounter en ik...

Lees verder