Autovakantie Bloemenrivièra

Laad de auto in & rijd naar Italië voor een vakantie aan de Bloemenrivièra. Deze geweldige streek tussen de Toscaanse kust en de Franse grens beschikt over authentieke (kleurrijke) vissersdorpjes, een aangenaam klimaat, steile kliffen en gezellige marktjes. Een prachtige natuur vol bloemen wordt afgewisseld met mooie stranden en cultuur snuiven kan in diverse steden. Afwisseling is verzekerd!
Ontdek de groene kuststrook van Italië
Tal van pittoreske, sfeervolle dorpjes
Een kust van contrasten; woest en idyllisch
Must-see; het kleurrijke Cinque Terre

Haal alles uit een autovakantie aan de Bloemenrivièra

De Bloemenrivièra is de groene kuststrook in het noordwesten van Italië. Wil je deze veelzijdige regio op eigen tempo verkennen? Een autovakantie naar de Bloemenrivièra biedt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Van authentieke vissersdorpjes en culturele steden tot fijne stranden en steile kliffen. Omgeef je door de goedlachse Italianen en geniet van hun heerlijke keuken.

De Bloemenrivièra wordt ook wel aangeduid als Rivièra dei Fiori, Italiaanse Rivièra of Ligurische kust. Eén ding hebben al deze bijnamen gemeen; ze duiden op de ligging aan de kust. De regio strekt zich van de Franse grens, via de havenstad Genua, tot Toscane. Een groot gebied, maar met de auto zijn de highlights gemakkelijk te bereiken tijdens een autovakantie aan de Bloemenrivièra.

Stippel voor jouw autovakantie naar de Bloemenrivièra een mooie route uit. Eventueel met een pauze in een idyllisch dorpje of op het strand. De centraal gelegen stad Genua is vanaf Utrecht ca. 1.200 km rijden. Ga je naar het uiterste puntje La Spezia, reken dan op een rit van ca. 1.300 km.

Geniet van de bloemrijke oostkust

Ten oosten van Genua – aan de Riviera di Levante – liggen o.a. de badplaatsen San Remo, Porto Maurizio, Imperia, Andora, Albenga, Loana en Pietra Ligure. Combineer tijdens een autovakantie aan de Bloemenrivièra de fijne stranden met een bezoek aan de (bad)plaatsen. Uiteraard met een verkoelende gelato tussendoor.

Tijdens een autovakantie aan de Bloemenrivièra ontdek je al snel waar de regio haar naam aan dankt. Het oostelijke deel – vooral rondom San Remo – staat bekend om de kleurrijke en groene begroeiing van o.a. palmbomen, rozen en geraniums. Ruik je die heerlijke geur al?

Ontdek de woeste westkust

In het midden van de Bloemenrivièra ligt Genua. Een fijne stad om te bezoeken of om een stop te maken tijdens een autovakantie aan de Bloemenrivièra. In de haven kan een verse vismaaltijd in een typisch Italiaans restaurantje niet ontbreken. Vooral Palazzi dei Rolli en de kathedraal zijn het bekijken waard.

Ten westen van de stad ligt de Riviera di Ponente, met o.a. de plaatsen Rapallo, Portofino en Sestri Levante. Deze kust een stuk woester met o.a. veel rotsen, kiezelstranden, steile kliffen en bergen. Toch spot je ook hier prachtige bloemen en planten en relaxte stranden. Een afwisselende autovakantie aan de Bloemenrivièra dus.

De kleurrijke dorpjes van Cinque Terre

Bezoek tijdens een autovakantie aan de Bloemenrivièra zeker Cinque Terre. Dit gebied bestaat uit de vijf dorpjes Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso en de omliggende natuur. Je kent het waarschijnlijk wel van de bekende foto’s met gekleurde huizen op rotsen. Parkeer de auto op de aangegeven plekken en ga met de trein of (privé)boot langs de dorpjes. Sportievelingen nemen de wandelpaden.

Wanneer ga ik op autovakantie naar de Bloemenrivièra?

Een autovakantie aan de Bloemenrivièra heeft in elk seizoen haar eigen charme. De zomers zijn warm en zonnig. Een accommodatie met zwembad of in de buurt van het strand is dan geen overbodige luxe. In ons aanbod vind je een mix van fijne hotels, vakantieparken en appartementen.

In de andere seizoenen is het ook goed vertoeven tijdens een autovakantie aan de Bloemenrivièra, o.a. door de beschutte ligging achter de Apennijnen. Doei gure noorderwind, hallo voor- of najaarszonnetje! Extra voordeel; de regio is een stuk rustiger in deze periode. Vooral voor hotspot Cinque Terre is dat een verademing.

Andere vakanties aan de Bloemenrivièra

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder