Autovakantie Puglia

Kennismaken met authentiek Italië? Boek een autovakantie naar Puglia en ontdek de bijzondere regio in het zuidoosten van Italië. Vanaf je hotel of appartement rij je zo naar witte stadjes en pittoreske dorpjes. Onderweg zijn er tal van grillige kustlijnen en mooie stranden. Maak kennis met deze veelzijdige regio!
Ervaar de Zuid-Italiaanse charme
Hallo ultieme vrijheid!
Spot onderweg de mooiste Italiaanse steden
Bezoek traditionele trulli dorpjes

Haal alles uit je autovakantie in Puglia

De enorm lange kustlijn, de vele olijfbomen, de traditionele trulli dorpen, de culturele steden, het overheerlijke eten... Een autovakantie naar Puglia klinkt niet slecht hè? En als je met de auto vanuit Nederland komt, doorkruis je eerst nog de rest van Italië. Dé manier om het land écht te leren kennen als je het ons vraagt. Kom je mee?

Puglia, ook Apulia genoemd, ligt in het zuiden van Italië. Of duidelijker; in de hak van de laars. Vanuit Nederland ben je zo’n 1.900 à 2.000 km onderweg voor een autovakantie in Puglia. En da’s zeker geen straf; je passeert steden zoals Milaan, Bologna, Florence, Rome of Napels. Om daarna aan te komen in misschien wel het charmantste deel van heel Italië. Gordel om en laat die autovakantie naar Puglia maar beginnen!

Waar verblijf je het beste tijdens een autovakantie in Puglia?

Of je nu fan bent van grotere steden of liever in een rustige badplaats verblijft; op autovakantie in Puglia heb je genoeg opties. Daarnaast ben je – zelfs als je verblijft op het platteland – heel snel in een grotere stad. Komt goed uit want de hotels en campings buiten de stad zijn vaak een stuk ruimer én hebben aangename faciliteiten zoals bijv. een zwembad.

Verblijf tijdens je autovakantie in Puglia in (de buurt) van grote steden zoals het bruisende Bari, het barokke Lecce, het eeuwenoude Monopoli of het authentieke Alberobello. Strandgangers tippen we o.a. Torre Canne, Torre Santa Sabina en Serra Alimini. Of kies voor charmante dorpen zoals Carovigno, Giovinazzo, Cisternino, Vieste of Otranto. De laatste is volgens sommigen de mooiste badplaats van heel Puglia.

Must-sees tijdens een autovakantie in Puglia

Een van de voordelen van een autovakantie in Puglia, is dat je Italiaanse regio op je gemak kan verkennen. Met een auto kan je gaan en staan waar je wilt. Zeker doen dus! Wij weten wel een paar toffe tussenstops...

Kan je bijv. écht zeggen dat je op autovakantie in Puglia bent geweest als je geen trulli hebt gezien? Trulli (of trullo in het enkelvoud) zijn traditionele witte, stenen huisjes die kenmerkend zijn voor de streeks. Ze zijn gebouwd zonder cement en hebben een grijs, kegelvormig. Zeker in de ‘trulli hoofdstad’ Alberobello kan je er veel spotten. Ze staan zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst!

Op diezelfde lijst vind je ook het 13e-eeuwse Castel del Monte. Het achthoekige fort ligt midden in het groen, een beetje in the middle of nowhere. Daarom blijft de functie van het fort ook een groot mysterie. Misschien ontrafel jij het wel tijdens je autovakantie in Puglia.

Cultuurliefhebbers moeten zeker even parkeren in Ostuni. Met een geschiedenis die teruggaat tot minstens de 8e eeuw v.Chr. is het een van de oudste steden die je kan bezoeken op autovakantie in Puglia. De charmante ommuurde stad is een wirwar van witte huisjes, gezellige pleinen en prachtige bouwwerken. Mooie fotolocatie, check!

Nog een culturele tussenstop voor je autovakantie in Puglia is Lecce. Het is een van de grootste steden van de regio en barst van de bezienswaardigheden, kerken (meer dan 40!) en barokke architectuur. Wandel er even rond en je snapt direct waarom de stad ‘het Florence van het zuiden’ wordt genoemd.

Even uitrusten? Dan moet je op de stranden bij Polignano a Mare zijn. Omgeven door prachtige rotsen en helderblauw water kan je niet anders dan volledig ontspannen.

Een aanrader voor natuurliefhebbers; verblijf of stop tijdens je autovakantie in Puglia bij het indrukwekkende grottencomplex bij Castellana Grotte. Of bewonder eeuwenoude bomen en tal van vogels in het UNESCO Werelderfgoed Foresta Umbra natuurreservaat.

En dat waren nog maar een paar van de vele mogelijkheden, een autovakantie in Puglia is zó veelzijdig. Laat ons weten waar jij allemaal bent gestopt!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder