Stedentrip Rome

Alle wegen leiden naar Rome, maar toch ben je er nog nooit geweest? Grijp nu je kans, en boek een voordelige stedentrip Rome. Waarom? Rome ademt cultuur. Bezoek Vaticaanstad, wandel door de eeuwenoude, smalle straatjes en bezichtig de vele schitterende gebouwen. Naast cultuur biedt Rome mooie winkels en lekker Italiaans eten. Minimaal 1x per dag een gelato!
Duik in de rijke geschiedenis van de stad
Kijk je ogen uit bij het imposante Colosseum
Geniet optimaal van de Italiaanse keuken
Bezoek Vaticaanstad en de Sixtijnse Kapel

Haal alles uit een stedentrip in Rome

Ben jij een cultuurliefhebber én dol op de Italiaanse keuken? Boek dan een stedentrip naar Rome. Hier komen cultuur en lekker eten namelijk op een wel hele fijne manier samen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verfrissende gelato eten op de Spaanse Trappen? Of een pizza eten met uitzicht op het Colosseum? In Rome kan het allemaal!

Rome kent een rijke en eeuwenlange historie. De stad, die volgens de legende gesticht is door de broers Romulus en Remus, is meer dan 2.500 jaar oud en diende jarenlang als hoofdstad van het Romeinse Rijk. In deze periode, en later in de Renaissance, floreerde de stad. Daarvan zie je vandaag de dag nog de overblijfselen. Hiermee kun jij je ogen de kost geven tijdens een stedentrip in Rome.

Must-sees tijdens een stedentrip in Rome

Vandaag de dag heeft Rome bijna 3 miljoen inwoners en trekken er jaarlijks massa’s toeristen naar de stad voor een tripje van 3, 4 of 5 dagen. Wij snappen dit heel goed, want een stedentrip in Rome is geweldig. Duik in het rijke verleden en bekijk alle imposante bouwwerken.

Dé must see bezienswaardigheid én het symbool van de stad is het Colosseum. In dit amfitheater werden gladiatorengevechten en indrukwekkende schouwspelen gehouden om het Romeinse volk te plezieren. Met een beetje verbeelding kun je de gevechten nog voor je zien in de imposante arena.

Ook niet overslaan!

Maar er is veel meer te beleven in de stad. Als jij op stedentrip in Rome bent, moet je zeker het Forum Romanum, het Pantheon, de Trevifontein en de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad gaan bekijken. In deze dwergstaat woont de paus en is veel pracht en praal van de Rooms-Katholieken te vinden. Neem zeker de moeite om in de (lange) rij te staan voor de Sixtijnse Kapel. Je kijkt je ogen uit!

Extra tip: trek zeker goede schoenen aan tijdens een stedentrip in Rome. De stad is namelijk op zeven heuvels gebouwd. Neem dus ook genoeg rustpauzes tussendoor. Bijvoorbeeld met een lekkere cappuccino, gelato of pizza.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Prima website, goede aanbiedingen

Prima website, duidelijk en makkelijk zoeken. Maar het belangrijkste altijd...

Lees verder