Stedentrip Antwerpen

Ben je op zoek naar een veelzijdig stedentrip dichtbij huis? Boek een stedentrip Antwerpen, een van de populairste steden van België. De stad aan de rivier de Schelde kent een rijk religieus verleden, waardoor je er tal van kerken vindt, waaronder de bekende Onze Lieve Vrouwekathedraal. De stad herbergt daarnaast een groot aantal musea, een breed aanbod aan winkels en talloze restaurantjes in diverse wijken met elk hun eigen karakter.
Huur een fiets & bekijk alle bezienswaardigheden in no time
Bewonder het uitzicht vanaf het dak van Museum aan de Stroom
Bestel een drankje op de Grote Markt
Laat je geld rollen in winkelgebied de Meir

Haal alles uit een stedentrip in Antwerpen

Uitgebreid tafelen, shoppen, maar vooral genieten van een Bourgondische stad. Ondanks dat een stedentrip Antwerpen vaak maar een paar dagen duurt, heb je toch het gevoel dat je even helemaal weg bent. Deze knusse Belgische stad bomvol prachtige architectuur is dé plek waar je geweest moet zijn!

Vanaf het midden van Nederland rijd je in ruim 2 uur naar België voor een stedentrip in Antwerpen. Maar er zijn meerdere manieren om hier te komen. Wat dacht je van per trein? De stad kent hetzelfde klimaat als ons land, dus veel verschil in weer hoef je niet te verwachten. Ga vooral voor de cultuur, winkels en gezelligheid.

Praktische informatie voor een stedentrip in Antwerpen

Voor vertrek zijn er een aantal dingen handig om te weten. Check van tevoren de koopzondagen zodat je niet voor dichte deuren komt te staan.

De stad is niet heel groot dus het is geen probleem om tijdens een stedentrip in Antwerpen lekker rond te wandelen. Grotere afstanden afleggen of sneller op locaties zijn? Huur een fiets en ontdek alle bezienswaardigheden in no time!

De absolute must-sees tijdens een stedentrip in Antwerpen

Museum aan de Stroom ligt in de opkomende wijk ’t Eilandje en is zeker een bezoek waard tijdens een stedentrip in Antwerpen. Waarom? Ontdek met alle zintuigen het rijke verleden van de stad, de stroom, de haven en de wereld. Maar nog specialer is het panorama-dak met geweldig uitzicht over de stad.

Een andere must-see? De Onze Lieve Vrouwe Kathedraal is al op een afstand te zien. Dat kan ook niet anders, want deze toren is zo’n 120 meter hoog. De kathedraal is vaak afgebroken en opnieuw opgebouwd, daardoor is het een mix van verschillende bouwstijlen. In de toren hangen diverse werken van Peter Paul Rubens die je tijdens een stedentrip in Antwerpen zeker moét bewonderen.

Bestel een drankje op een van de vele terrasjes aan de Grote Markt. Dit is een van de gezelligste pleinen van de stad; een stedentrip in Antwerpen is niet compleet zonder hier te zijn geweest. De gildehuizen rondom zijn prachtig versierd en er staat een fontein met het beeld van de Romeinse soldaat Silvius Brabo.

Winkelen in Antwerpen

Een stedentrip in Antwerpen is óók niet compleet zonder te winkelen; de stad is een walhalla voor shopaholics. Neem bijvoorbeeld het winkelgebied Meir. Hier zitten de filialen van grote Europese winkelketens in mooie gebouwen uit de 18e en 19e eeuw. Aan de Groenplaats vind je het Grand Bazar Shopping Center. Van kleding tot verzorgingsproducten: alles is hier onder één dak. Ideaal ook bij wat minder weer!

Proef lekkernijen

Lekkerbekken zitten goed tijdens een stedentrip in Antwerpen. Wissel je shopdagje af met een lekkere Belgische wafel, plof neer op een terrasje voor een speciaalbiertje en neem een doosje van de beste chocolade ter wereld mee voor het thuisfront. Bestel ’s avonds bij het diner van die dikke Vlaamse frieten. Smullen!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Perfect

Duidelijke informatie, zeer goede ervaring de laatste jaren en makelijke...

Lees verder