Vliegen vanaf Münster

De voordelen van een kleine regionale luchthaven? De reizen zijn goedkoper en de wachtrijen kunnen aanzienlijk korter zijn. Dit geldt ook als je er voor kiest om te vliegen vanaf Münster. Vanaf deze Duitse luchthaven kun je o.a. diverse (zon)bestemmingen binnen Europa aan doen tegen een fijne prijs.
Vlakbij de Nederlandse grens
Keuze uit talloze zonnige bestemmingen
Geniet van een hapje & een drankje
Goede bereikbaarheid

Vliegen vanaf Münster

Op ca. een uur rijden vanaf Enschede ligt de luchthaven van het Duitse Münster, ook wel Münster/Osnabrück genoemd. Met name voor mensen die in het oosten van Nederland wonen is vliegen vanaf Münster de ideale optie. De reistijd is aanzienlijker korter dan wanneer je vliegt vanaf een Nederlandse luchthaven én je hebt de keuze uit een breed aantal bestemmingen.

De luchthaven, die op ca. 28 km ten noorden van de stad Münster en op ca. 35 ten zuiden van Osnabrück ligt, is klein als je het vergelijkt met Schiphol. Je vindt er slechts één landings- en startbaan van ca. 2.200 meter lang. En dagelijks landen en vertrekken er zo’n 35 vluchten. Stap jij aan boord van een deze vluchten?

Waar kan ik heen vliegen vanaf Münster?

Als je ervoor kiest om te vliegen vanaf Münster kun je naar zo’n 50 zonnige bestemmingen afreizen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie op één van de Canarische Eilanden of Mallorca? Wie meer van de Griekse zon houdt, kan vanaf Münster vliegen naar o.a. Rhodos, Kos of Kreta. Maar Turkije is veruit de populairste bestemming. Er vertrekken vluchten naar o.a. Izmir, Antalya, Bodrum, Istanbul, Adana en Kayseri.

Wachten op jouw vlucht vanaf Münster

Vliegveld Münster is een kleinschalige luchthaven. Verwacht dus geen talloze restaurants, bars en winkels. Maar… gelukkig hoef je je ook niet te vervelen terwijl je wacht op je vlucht. Er is een lounge waar je kunt relaxen in heerlijke stoelen en gratis gebruik kunt maken van WiFi. Daarnaast kun je, als je vliegt vanaf Münster, kiezen uit drie cafés voor een hapje en een drankje en zijn erdiverse winkels waar je belastingvrij kunt shoppen.

Reis je met kinderen? Dan is het panoramaterras van het vliegveld misschien wel hét hoogtepunt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de vertrekkende en binnenkomende vliegtuigen.

Hoe is vliegveld Münster bereikbaar?

Het vliegveld van Münster ligt op ca. 60 km van de Nederlandse grens en is met de auto prima bereikbaar via o.a. de snelwegen A1, A35 en de A30. Als je met de auto komt, kun je kiezen uit een handjevol parkeerterreinen. Deze liggen allemaal op loopafstand van de terminals. Om zeker te zijn van een plekje reserveer je van tevoren een parkeerplaats.

Met het openbaar vervoer is Münster ook prima te doen. Zo rijdt er vanuit Nederland een Flixbus die op het vliegveld stopt. Als je met de trein reist, kun je via de stations van Münster, Osnabrück en Ibbenbüren de luchthaven bereiken. Vanaf daar rijden er diverse (shuttle)bussen naar het vliegveld.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder